Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Pénztárcabarát, de az értéke felbecsülhetetlen: DIY fotódoboz

„Vajon mi lehet a dobozban?” – talán ez az ünnepi időszak leggyakrabban felmerülő kérdése. Mindannyiunk fejében megfordul valahányszor ajándékot kaptunk – és az ajándékozottjaink is mind erre gondolnak, mielőtt lelkesen nekilátnának a meglepetés kicsomagolásának. Ezúttal rendhagyó ajándékötletet hoztunk: egy olyat, amiben a doboz maga az ajándék.

Biztos mindenki ismeri a régi viccet, amikor valaki ajándékba kap egy hatalmas dobozt, majd amikor kinyitja, egy picivel kisebb másik dobozt talál benne, és amikor azt is kinyitja, újból megtörténik vele ugyanez. Ezt szinte a végtelenségig szokták fokozni, hogy a legutolsó, apró dobozba valami apróságot rejthessenek.

A CEWE fotódoboza abból a szempontból hasonlít ehhez, hogy rengeteg különböző réteggel elkészíthető – abban viszont különbözik, hogy az, aki ajándékba kapja, minden egyes rétegnél kap valamit: érzéseket, endorfinlöketet, mosolyt, nevetést, vagy épp néhány könnycseppet a meghatottság miatt. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, ráadásul olcsó is, miközben felbecsülhetetlen az értéke. Mutatjuk, hogyan készül!

Amire szüksége lesz:

  • CEWE Art nyomatok a fontos pillanatokról
  • kartonlapok többféle színben és mintában (3 db a belső részhez, 1 db tetőnek)
  • vonalzó
  • olló vagy szike
  • folyékony ragasztó
  • dekortapaszok többféle színben és mintában
  • ceruza, metálfényű filctoll

Így készül:

1. A doboz testéhez válasszon ki három kartonlapot, majd ossza fel őket vízszintesen és függőlegesen is 3-3 egyenlő részre. A mérésben a vonalzó, a jelölésben a ceruza lesz segítségére: 2-2 párhuzamos vonal meghúzása után a képen látható módon vágja a kartonokat X alakúra!

2. A még látható vonalak mentén hajtsa fel a széleket! Ezek lesznek a doboz oldalai, a középső rész pedig a doboz alja. Ragassza össze a három lapot a középső négyzetnél, ami a doboz alja lesz, a szélekhez viszont ne nyúljon, hiszen azoknak lapozhatónak kell maradniuk!

3. Az első CEWE Art nyomatot fel is ragaszthatja középre! Mivel ez lesz a legszembetűnőbb helyen, érdemes olyan fotót választani, aminek különösen örülne az, akinek a meglepetés készül.

4. Ha ezzel megvan, kreatívkodás terén innentől kezdve gyakorlatilag szabad a pálya: minden egyes szabad belső oldalra kerülhet egy fotó, dekortapasz, vagy akár felirat! Nincs megkötés, az egyetlen tanácsunk, hogy a hajtások mentén hagyja szabadon a papírt, különben elveszítheti a doboz a leendő alakját, meggyűrődhetnek a képek, és lapozni is nehezebb lesz.

5. A saját fotókon túl dekorálja a doboz belsejét személyes üzenetekkel: a metálfényű filctollal nagyon különleges lehet a végeredmény. A dekortapaszokat használhatja önmagukban, hogy érvényesüljön a mintájuk, de akár írhat is rájuk, még különlegesebbé téve a végeredményt! Egyedi dekorelemeket is használhat: például hajtogathat mini borítékot, amibe elrejthet egy mini fotót.

6. Ha kész van a „belbecs”, akkor már csak a „külcsín”, azaz a doboz teteje van hátra. Ezt egy négyzet alakú kartonlapból készítheti el. Mérje le a kész doboz aljának az oldalait, majd eszerint ossza fel a tetőnek szánt papírlapot 3-3 részre! Vágja be a széleket, hajtsa be őket, majd ragasztóval rögzítse!

7. A tetőt is öltöztesse ünnepi köntösbe: egy kis maradék mintás kartonlappal és egy kevés dekortapasszal pár másodperc alatt kicsinosíthatja.

8. Ha megvan, már nincs más dolga, csak leellenőrizni, hogy megszáradt-e a ragasztó és minden a helyén marad-e.

9. Rakja rá a tetőt, és a saját készítésű CEWE fotódoboz már mehet is a fa alá!

Ez az ajándék megadja a módját az ünneplésnek, ráadásul maga az ötlet új fotókkal jövőre is aktuális lehet. A leírásunkat akkor is meg fogja találni, csak egyetlen dolga lesz addig: a következő évben is örökítse meg a kedvenc pillanatait, hogy tudjon miből kreatívkodni! Ránk számíthat: mi ötletekkel és minőségi fotókidolgozással akkor is itt leszünk.