Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Szerkesztési tippek, dizájn javaslatok

Fényképes nyári napló egy csodálatos időszakról

Túrázás, kerékpározás vagy közös barkácsolás? Őrizze meg az együtt töltött családi perceket CEWE FOTÓKÖNYVBEN. Egy tartalomjegyzék extra struktúrát is biztosít!

Mitől lesz felejthetetlen az együtt töltött idő? A közös élményektől! Akár otthon, akár utazás közben: minden arról szól, hogy csodálatos pillanatokat osztunk meg egymással, és együtt fedezünk fel új dolgokat. Amint megérkeznek az első igazán meleg napok, eljön az ideje, hogy az egész család kimozduljon a szabadba! A kertben, az Adrián, a kedvenc parkban vagy a hegyekben - mindenhol kalandok várnak. Az első fafaragás, egy izgalmas biciklitúra vagy az első veteményes kialakításának kísérlete - élje át újra az élményeket saját személyes fotóival.

Gyűjtse össze a nyár fénypontjait egy CEWE FOTÓKÖNYVBEN , hogy mindig emlékezzen arra, hogyan telt az izgalmas szabadidő együtt. Az élénk színek és a játékos dizájnelemek a családi időtöltés sokszínűségét tükrözik, a rendezettséget pedig egyéni tartalomjegyzék biztosítja. Mutatjuk, hogyan!

**Tevékenységek szerint csoportosított fejezetek **

Nő ül a kanapén és nézi a túrázásról készült családi fotókat tartalmazó fotókönyvet.
Ossza fejezetekre élményeit! Mindegyik saját színt kap.
CEWE FOTÓKÖNYV összeállítása

Emlékszik, hogy a gyerekek mennyire szerettek volna a hosszabb ösvényen sétálni? És mennyire meglepődött, hogy még a legfiatalabb is kitartott a végéig? Pontosan ilyen emlékeket érdemes feljegyezni egy nyári naplóba. A tevékenység fejezetekre osztása struktúrát ad a könyvnek. Ehhez a Nagy panoráma formátumot ajánljuk kemény borítóval. Ez a méret lehetővé teszi a különböző részletek kiemelését, például keretekkel, clipartokkal, illetve alkalmas több felvételt tartalmazó oldalelrendezések elhelyezésére is egy oldalon. Ha fotópapíros kivitelt választ, a speciális kötésnek köszönhetően a nagyméretű fotók két oldalra is kiteríthetők középső motívumvesztés nélkül.

Egy motívum két oldalon

Nő ül egy kanapén fotókönyvet nézeget, amelynek két oldalán öt kerékpár képe látható a kék égbolt előtt.
Használja ki a panoráma formátumot arra is, hogy fekvő tájolású fotóit dupla oldalakra helyezi el.

Önöknél is anya teker elöl, és apa zárja sort? Néha éppen ezek a maguktól értetődőnek tűnő dolgok tesznek egy családot családdá! Egy kifejező, nagyvonalúan elhelyezett motívum tökéletes lehet egy új fejezet borítóképének is. Alternatívaként egy panoráma jellegű tájkép is alkalmas egy új fejezetet bevezetésére. A motívum alatt hagyjon helyet a címnek is. Példánkban egy egyszínű clipart szalag képezi a szöveg hátterét, és jelzi az új könyvrészlet kezdetét. Egy további, ugyanolyan színű, játékos clipart lazítja az összképet.

Sok fotó egy történetet mesél el

Egy nő egy fotókönyv dupla oldalát nézegeti, amely számos fotót tartalmaz egy kerékpártúráról.
A sok apró benyomás segít újraélni a családi pillanatokat!

A folyóparti megállónál a gyerekek várat építettek kövekből, amíg önök kávészünetet tartottak? Hihetetlen, hogy a gyerekeknek mennyi fantáziájuk van ahhoz, hogy a természet kínálta lehetőségekből megteremtsék a saját kis világukat! Milyen szuper, ha ilyenkor kéznél van a fényképezőgép, hogy megörökítse ezeket a gyönyörű pillanatokat. A fejezet elején található, egy nagy panorámaképpel ellentétben a következő oldalakon sok apró képpel mesélje el a kerékpártúra fénypontjait. Használja az elrendezési sablonokat a tervezési menüből. Szűrje őket az oldalra szánt fotók számának függvényében, majd húzza a fényképeit a megfelelő helytartókba. A clipartok és betűtípusok segítségével kiemelhet egyes vagy apró információkat, de például a helyszínt vagy a dátumot is feltüntetheti.

Színek jelzik a fejezeteket

A fotókönyv az asztalon fekszik. Két látható oldalán gyerekek kertészkednek.
Zöld háttérrel, clipartokkal és feliratokkal nagyon jól hangsúlyozható például a kert tematika.

Az első saját paradicsom ültetése izgalmas és tanulságos tevékenység. Nemcsak szórakoztató a földben ásni, és a bokrokat locsolni, de a saját termesztésű zöldségek íze is sokkal jobb. A kerti téma hangsúlyozásához használjon színes háttereket, amelyeket egyszerűen ráhúz a tervezőszoftverben a munkaterületre. Egy buja zöld jól illik ehhez a fejezethez. Megfelelő clipartokat, például lapátot és kampót vagy leveleket a "Clipart" menüpont alatt, a "További tartalmak letöltése" gombra kattintva talál. Itt online kereshet megfelelő szimbólumokat és képeket, amelyeket közvetlenül telepíthet, majd azonnal használhat is a CEWE Fotóvilág szoftverben.

Játék a clipartokkal

Nő fotókönyvet tart a kezében. Egy dupla oldalon gyerekek láthatók fafaragás közben.
Használja kreatívan a clipartokat, és emelje ki az illusztrált tevékenységeket apró grafikákkal és szimbólumokkal.

Előbb-utóbb eljön az idő, és a gyerekek először faraghatnak fát igazi bicskával! Bár szobrok még nem készülnek, ez az élmény már egy lépés az önálló, felnőtt világ felé, ami külön fejezetet és színt érdemel a fotókönyvben. A clipartok segítségével fotósarok és szalaggrafikák helyezhetőek el, ami egyrészt úgy néz ki, mintha a fotók úgy "lennének beragasztva", mint régen, másrészt háttérként szolgál egy felirat számára.

Egy személyes tartalomjegyzék

Az asztalon növény, kávéscsésze és keksz mellett egy fotókönyv fekszik. Az első oldalon színes tartalomjegyzék látható miniatűr fotókkal.
Kis képek és színes blokkok osztják fel tevékenységenként a nyári naplót.

A túrázás, a kézműveskedés, a fafaragás ideális szerkezetet ad a fotókönyv első oldalának, azaz a tartalomjegyzéknek. A fejezetcímeknél használja a megfelelő oldalakon használt betűtípust és színeket. Példánkban a "Dominique" ingyenesen letölthető betűtípust használtuk. Ha az internetről tölt le, és telepít egy betűtípust, az automatikusan a CEWE Fotóvilág szoftverben is elérhetővé válik.

Azt, hogy pontosan hogyan készíthet személyes tartalomjegyzéket clipartok, kis képek és szöveges elemek használatával itt tudhatja meg.

A fotók milliméter pontossággal történő elhelyezéséhez használja a szoftverben található segédrácsokat és intelligens vezetőket. Ezeket az eszközöket a jobb felső sarokban lévő "Elrendezés" ikon alatt található eszköztárban találja. A segédrács segítségével rácsvonalak jelennek meg a fotókönyv oldalain. A rács méretét és színét az Önnek legmegfelelőbb módon állíthatja be. A rács csak a szoftverben látható, a nyomtatott fotókönyvben nem! A "Mágnes" szimbólumra kattintva bekapcsolhatja az intelligens vezérvonalakat. A vonalak ezután mindig megjelennek, amikor egy fényképet mozgat, és azt is megmutatják, hogy hol kell elengednie ahhoz, hogy szélei egy vonalban legyenek a többi képpel. Amennyiben az intelligens útmutatók aktiválva vannak, a szoftver automatikusan korrigálja a kisebb eltéréseket a fényképek elhelyezésekor.

A borító szerkesztése

Nézet felülről: Nő kezében csukott fotókönyv. A kemény borítót színes clipartok és az "Emlékeink egy nagyon különleges időszakról" felirat díszíti. A képen három gyermek látható egy tájképen.
A borítón a könyv színszerkezete köszön vissza. Az effektlakkozás érezhetően is kiemeli a dizájnt.

Természetesen egy tökéletes nyári naplónak egy hozzá illő borítóra van szüksége, amin a könyv színszerkezete köszön vissza. A borítón felidézheti a fejezetek élénk színeit is. A clipartokat szűrheti színek szerint, és az egyes elemeket vízszintesen egymás fölé rendezheti a tartalomjegyzék sorrendjében. A clipartok színét a "Szerkesztés" menün keresztül akár módosítani is tudja, alakjukat pedig az objektum kijelölésével, és a sarokpontok húzásával változtathatja meg. Ha keményborítós CEWE FOTÓKÖNYVET választ, a borító egyes elemeit elláthatja effektlakkozással is, ami nem csak kézzelfoghatóan, de vizuálisan is kiemeli azokat.

Tipp: Ha sok clipartot és betűtípust használ - mint példánkban -, akkor érdemes a borítóra sok, egyszínű felületet tartalmazó felvételt választania. Így az összes dizájnelem jól érvényesül, a szöveg pedig könnyen olvasható.

Sokféleképpen felhasználható ötletek

Egy fotókönyv mint napló természetesen számos más alkalomra és témához is elkészíthető: Ha már van szezonális naplója, érdemes lehet több könyvet készíteni őszre, télre és tavaszra is! Vagy mit szólna egy 365-ös valódi naplóhoz, amiben minden nap készít egy képet, akár önmagáról, akár arról, mai aznap a legfontosabb volt Önnek! A lehetőségek rendkívül sokoldalúak. Sok sikert kívánunk a kipróbálásukhoz.

CEWE FOTÓKÖNYV: a szeretteinkkel megosztott öröm dupla öröm

Így kezdje el következő szívhezszóló projektjét