Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Fotótippek

Napsütés, rügyező fák és élénk színek; Színpompás virágzó fotótémák

Fedezze fel ön is a tavasz varázsát. Cikkünkből megtudhat mindent, amit a tavaszi fotózásról tudni érdemes.

Nem vitás, hogy a tavasz egy csodálatos évszak; melegszik az idő, egyre hosszabbak a nappalok és rövidebbek az éjszakák, virágba borul a természet. Ez az időszak számos lehetőséget kínál arra, hogy gyönyörű fotókat készítsünk. A következő tippek segítenek abban, hogy a lehető legtökéletesebben örökítse meg az éledező természetet.

1. Tipp: Aki korán kel, aranyat lel

Erdő falevelekkel fedett talajjal. A háttérben az látható, ahogyan a reggeli nap keresztül süt a fák lombkoronáján.
A tavaszi napfelkelte igazán romantikus fotótéma. A reggeli órákban a nap sugarai még alacsonyan járnak és ha szerencsés, egy kis köd is megszépíti a fotóját. Az elkészült képek kiváló dekorációs elemként szolgálhatnak a lakása bármely pontján.
Készítsen fotóiból fali dekorációt

Tavasszal a hajnal az egyik legszebb napszak. Állítsa be az ébresztőóráját egy korai időpontra és keressen egy megfelelő helyet, hogy megörökítse a napfelkeltét. Ilyenkor a reggeli lágy, áramló fények meleg és hívogató hangulatot kölcsönöznek a fotójának. Nem számít, hogy vidéken vagy városban van, élvezze a nyugalmat és a csendet és örökítse meg ezt a meghitt pillanatot.

2. Tipp: Színkavalkád, amerre a szem ellát

Kilátás egy hegyi legelőre, ahol egy tehéncsorda legel. Az előtérben elmosódott sárga virágok, a távolban hóval borított hegycsúcsok láthatók.
Visszatértek a színek a természetbe, hónapok óta nem láttunk ilyet. Itt az ideje, hogy ezt a pompát fényképen is megörökítsük.

A tavasz az élénk, vibráló színek évszaka. Keressen tarka virágokat, zöld füvet és felhőkkel tarkított kék eget. A profi fotósok gyakran használnak polarizációs szűrőt, hogy eltávolítsák a tükröződéseket, és még jobban kiemeljék a színek élénkségét. Használjon alacsony mélységélességet, hogy elmosódjon az előtér, és csak halványan mutassa a virágokat. Egy okostelefonon korlátozottabbak a lehetőségek, megéri azonban kísérletezni, próbálja ki a portré módot közeli fotózásnál.

3. Tipp: Éled a természet

Kacsa öt kiskacsájával a parton a fűben.
Tavasszal az erdő és mező állatai is előbújnak téli álmukból, ezzel páratlan fotózási lehetőséget biztosítva. Amikor az állatokat örökíti meg, mindig figyeljen, hogy megfelelő távolságot tartson tőlük.

Figyelje a fészket építő madarakat vagy a mezőn legelésző őzeket. Használjon nagy látótávolságú objektívet, így közelítve rá az állatokra. Ne feledje, hogy a természet elsősorban az ő otthonuk, így fotózáskor ne zavarja meg őket, adjon kellő teret az állatoknak és óvja a természetet.

4. Tipp: Virágba borul a világ

Park virágzó cseresznyefákkal övezett úttal, amely egy, a háttérben álló  nagy épülethez vezet.
A tavasz egyik fénypontja minden évben a cseresznye és mandulafa virágzása. Magyarországon számos ilyen lélegzetelállító rózsaszín színben pompázó fát találhat, amelyek kiváló fotótémák.

Látogasson el egy parkba vagy botanikuskertbe, hogy minél több színű és formájú virágot lencsevégre kaphasson. Próbáljon ki többféle szöget is, ne csak szemből fotózza a növényeket. Kreatív és egyedi perspektíva például, ha alacsonyról, akár a földről örökíti meg a színeket, ezesetben a kék ég kontrasztos hátteret is biztosít.

5. Tipp: Esős fotózás

Lány sárga esőkabátban, kezében narancssárga esernyővel. Áll az esőben és nevet.
Még ha meg is ázik közben, egy fotózás az esőben remek móka.

A tavaszi záporok gyakran hidegek és szelesek, de kiváló lehetőségeket is kínálnak egyedi fotók készítésére. Egy ilyen kép spontán is készülhet, például amikor kilép a szakadó esőbe. Az esős háttér a színes virágokkal igazán álomszerűvé varázsolja majd az elkészült képeket. A fotón nagyon jól mutat például egy színes esőkabátban játszó kisgyermek is.

Extra tipp: Próbálja megörökíteni az épületek, fák vagy emberek tükröződését a pocsolyákban.

6. Tipp: Pillanatok a fényben

Tulipánmező lila, fehér és sárga virágokkal szembefényben.
A késő délutáni lemenő nap minden fotótémához tökéletes választás, beleértve ezeket a gyönyörű tulipánokat is, amelyeket a fotón láthat.

Az aranyló napfény drámai hatást hoz létre, mely különösen jól megjelenik a természetfotókon, hiszen a virágok ilyenkor valóban ragyogni kezdenek. Ez a hatás portréknál is nagyon népszerű - fotózzon az alacsonyan álló nappal szemben, a modellje pedig álljon közvetlenül a nap elé, így kölcsönözve a sziluettnek egy csodálatos ragyogást. Ez az fényhatás további mélységet ad a fényképnek.

7. Tipp: Absztrakt természetfotók

Makrofotózás egy rózsaszín virág belsejéről.
Az absztrakt képeknél érdemes szimmetrikus képkompozíciót választani.

Szerencsére a tavasz telis-tele van ismétlődő mintákkal, például a virágok belseje, a fatörzs textúrája vagy a hullámok egy folyó vizén. Amennyiben az erős mintázatot egy élénk színnel egészíti ki, könnyen szemet gyönyörködtető képet hozhat létre. Ha szükséges, vágja le egy kicsit a képet, hogy a minta valóban kitöltse az egész fotót.

Reméljük, hogy a tavaszi fotótippjeink meghozták a kedvét egy friss és üde fotózáshoz, és bátran örökíti meg ezt a varázslatos időszakot.

Kellemes fotózást kíván Önnek a CEWE csapata.

Inspirációk – ajándékötletek

Saját fotói felhasználásával